Uw tuin in topvorm

Onderhoud door hovenier John Gozeling


Wilt u jaar in jaar uit, ieder seizoen genieten van een gezonde, nette tuin? Dan is periodiek onderhoud onontbeerlijk. Daarom bieden we onderhoudscontracten op maat aan, ook voor parken, daktuinen, bedrijfstuinen, landgoederen, hofjes en openbare gelegenheden.

Wilt u jaar in jaar uit, ieder seizoen genieten van een gezonde, nette tuin? Dan is periodiek onderhoud onontbeerlijk. Daarom bieden we onderhoudscontracten op maat aan, ook voor parken, daktuinen, bedrijfstuinen, landgoederen, hofjes en openbare gelegenheden.

Contracten voor periodiek onderhoud

Om uw tuin in topvorm te houden is regelmatig onderhoud noodzakelijk. We onderscheiden twee belangrijke fasen in het onderhoud: de voorjaarsbeurt en de najaarsbeurt. De voor- en najaarsbeurten kunt u laten combineren met een reguliere onderhoudsbeurt zodat uw tuin meerdere malen in het groeiseizoen onder handen nemen. Ook bieden we mogelijkheden om uw tuin  één- of tweemaal per jaar te onderhouden in de tussenliggende periode.Voor een indicatie van de kosten kunt u een afspraak met hovenier John Gozeling maken. Wij komen dan langs in IJmuiden of omgeving om de werkzaamheden in te schatten zodat wij een gepaste, vrijblijvende offerte kunnen maken.

Voorjaarsbeurt en najaarsbeurs
Tijdens de voorjaars- en najaarsbeurt worden er diverse snoei-, en verplantwerkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan het snoeien van hagen, heesters en vaste planten. De verplantwerkzaamheden kunnen bestaan uit het verjongen van de vaste plantenborder of het verplanten van heesters en bomen. We zorgen ervoor dat de tuin onkruidvrij is en verwijderen overtollig blad.

Het gazon zullen we wanneer nodig beluchten, verticuteren en bemesten. In het voorjaar zaaien we kale plekken in zodat u in de zomer weer geniet van een strak, groen gazon. Ook de rest van de tuin bemesten we en we verwijderen groene aanslag en ander vuil van verharding. Na ijsheiligen starten wij met het planten van de seizoensbeplanting in de lente. In de herfst zorgt dit voor verlenging van de bloeiperiode.

Herstelwerkzaamheden
Tijdens de onderhoudsbeurten kunnen kleine herstelwerkzaamheden gelijk meegenomen worden. Deze dient u wel op tijd aan te geven, zodat we voldoende tijd inplannen. Denk bij herstelwerkzaamheden aan het repareren van de schutting, pergola, vijvers en bestrating. Wanneer herstelwerkzaamheden tijdens de uitvoering van het onderhoud naar voren komen, beschouwen we dit als meerwerk. 


 

Tuinonderhoud

Houtverwerking

Hout kan op diverse manieren in uw tuin verwerkt worden. De mooie, natuurlijke kleur heeft een warme uitstraling. Afhankelijk van het type hout, is het een natuurproduct met een hoge duurzaamheidsklasse. Daarnaast is hout meestal ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk.

Hout is te combineren met diverse materialen, vaak met een verrassend sfeervol resultaat. Al eens gedacht aan een combinatie van hout met lavastenen, gebakken klinkers, beton of rvs?

Balans en sfeer
Om te zorgen dat de elementen niet de overhand in uw tuin nemen kunt u deze perfect laten samengaan met klimplanten of hogere grassen. Hierdoor krijgt u tuin een gezellige, knusse uitstraling. 

 

Wij werken alleen met hout dat beschikt over het FSC keurmerk. We werken onder meer wilgenmatten, composiet hout, geperst bamboe, geïmpregneerd hout en diverse soorten hardhout. Hiervan maken we bijvoorbeeld:

  • pergola’s
  • schuttingen
  • blokhutten
  • vlonders
  • damwanden
  • hekwerken
  • poortdeuren
  • carports

Renovatie spiegelvijver te Santpoort-N.

Metselwerk RVL Bouw.